Doorgaan naar content
Aanmelden

Taalondersteuning

Taalcoaching is dé ideale manier om een anderstalige medewerker te ondersteunen zodat deze op korte termijn vlot kan meedraaien op de werkvloer. De focus ligt op het aanleren van meteen toepasbare communicatieve vaardigheden, zodat een direct effect zichtbaar zal zijn. 

Taalcoaching is het antwoord!

Wanneer je als werkgever, zeker nu in tijden van oorlog in Oekraïne, medewerkers aanwerft die het Nederlands nog niet helemaal onder de knie hebben, is een integratie op de werkvloer niet altijd evident. Hoe zorg je ervoor dat je medewerker alles goed begrijpt? Hoe kan jij je communicatie aanpassen of kleine aanpassingen doen op de werkvloer om je medewerker te helpen? En hoe kan je je medewerker bijstaan en aansporen bij het verwerven van de Nederlandse taal?

Taalcoaching op de werkvloer

Spreekt je medewerker niet goed Nederlands? Ga voor taalcoaching op de werkvloer. Een taalcoach leert je medewerker het Nederlands dat nodig is om goed te functioneren op het werk.
lees meer

Taalcoaching op de opleidingsvloer

Taalcoaching op de opleidingsvloer beoogt het verbeteren van de taalvaardigheid van de klant tijdens opleidingssituaties en een betere uitstroom naar werk.
lees meer

Taalcoaching tijdens Duaal Leren

Taalcoaching voor duaal leren is een ondersteunend programma dat gericht is op leerlingen die moeite hebben met de Nederlandse taal in het kader van hun stage of werkplek tijdens duaal leren. Deze coaching wordt ingezet voor leerlingen in duaal leren en ABO-leerlingen die het Nederlands onvoldoende beheersen voor hun functie.
lees meer

Communicatie met anderstaligen

Heel wat Werkplekarchitecten bieden opleidingen, workshops en adviezen aan rond taalbeleid, leidinggeven aan anderstaligen, samenwerken met anderstaligen, het verwerven van taal voor anderstaligen,....
lees meer

Getuigenissen

 • “Vroeger was ik timide met mijn collega's. De coach heeft mij geholpen om contact te maken met collega's. Ze heeft me eenvoudige zinnen geleerd. · Hoe was je weekend? · Hoe gaat het met jou? · Hoe gaat het met de kindjes? Ik praat beter Nederlands. Ik heb veel informatie over het leren van de Nederlandse taal vb. waar ik naar school kan gaan. Waar ik kan oefenen en hoe.”

  Anoniem
  werknemer, begeleid door Werkplekarchitect Groep Intro
 • “B. vermeed voor zijn opleiding het contact met mij als verantwoordelijke, hoofd lichtjes naar beneden en de schrik in zijn ogen van zodra ik hem benaderde. Vandaag na zijn coachingstraject loopt B. met de borst vooruit en bij iedere ontmoeting krijg ik een ‘goedendag Christine, hoe gaat het met u’. Zijn zelfvertrouwen is enorm gegroeid en daardoor ook het communiceren met hem waardoor de taakverdeling vlotter verloopt.”

  Christine Van Acker
  Inspectrice Cleaningmasters, begeleid door Kopa
 • “Het is fijn dat ik nu weet dat de taalcoach er is als ik ze nodig heb, maar dat ik eigenlijk gewoon … goed bezig ben en alle info die ik kreeg probeer toe te passen.”

  Monica
  Werknemer, begeleid door Stad Gent

Heb je een algemene of specifieke vraag over taalondersteuning? Contacteer onze beleidsmedewerker!