Doorgaan naar content
Aanmelden

Talent vinden en aanwerven

Bij het vinden van nieuwe medewerkers is het sleutelwoord 'inclusie', want inclusie brengt nieuwe perspectieven, ideeën en innovatie naar jouw team. Het stelt je in staat om uit een breder talentenpool te kiezen en versterkt je bedrijf op alle fronten. Wij geloven dat een inclusieve aanpak niet alleen het juiste is om te doen, maar ook de weg naar een succesvolle toekomst voor jouw organisatie. Ontdek het aanbod van de Werkplekarchitecten:

Ben je op zoek naar een job of naar een nieuwe medewerker?

Doorheen de jaren ontwikkelden de Werkplekarchitecten een expertise in het begeleiden van mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Ze hechten veel waarde aan de individuele voorkeuren, talenten en omstandigheden van de mensen die ze begeleiden, met als doel om voor iedereen een langdurige en passende werkgelegenheid te realiseren.

Erkende GOB’s

Een Gespecialiseerde Opleiding, Begeleiding en Bemiddeling (GOB) is een door de VDAB erkende dienst die begeleiding en training aanbiedt voor mensen met een arbeidshandicap die graag aan de slag willen in het reguliere economische circuit. Het specifieke aanbod verschilt afhankelijk van de specialisatie van het centrum.

12 Werkplekarchitecten zijn door de Vlaamse Overheid erkend als gespecialiseerd opleidings- en begeleidingscentrum. De verschillende aanbieders voorzien gepersonaliseerde ondersteuning voor werkzoekenden, waaronder begeleiding tijdens werkplekleren, ondersteuning bij sollicitaties, en nazorgbegeleiding na tewerkstelling.

Ontdek het aanbod van de GOB’s:

Beroepsopleidingen

Voor werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn er verschillende beroepsopleidingen beschikbaar om hen te helpen bij het verkrijgen van vaardigheden en het vinden van duurzaam werk.
lees meer

Stage en werkplekleren

Werkplekleren is een ondersteunend traject voor werkzoekenden, vooral voor diegenen met een arbeidshandicap.
lees meer

Gespecialiseerde jobcoaching

Een jobcoach begeleidt een werknemer bij het verwerven van algemene competenties, zoals het succesvol integreren in een nieuwe rol, het aannemen van een passende werkethiek, en het opbouwen van een optimale samenwerkingsverhouding met zowel de leidinggevende als de collega's.
lees meer

Rentree- werken na kanker

Rentree is een gratis dienstverlening voor mensen met een kankerdiagnose die opnieuw het werk willen hervatten.
lees meer

Vind je talent!

3Clicks Away

Op zoek naar nieuwe medewerkers? Neem een kijkje op onze digitale ‘kandidatabank’! 3ClicksAway geeft kandidaat-werknemers weer in verschillende vakgebieden waarvan de motivatie en arbeidsattitude uitgebreid getest werden. De betrokken werkzoekenden zijn aan het eindpunt van hun trajectbegeleiding en dus helemaal klaar om aan de slag te gaan.  

U kan selecteren op regio in heel Vlaanderen én op sector. In niet meer dan drie muisklikken kan je de geschikte kandidaat vinden. Heb je je match gevonden? Neem dan zeker contact op. Elke respons van een kandidaat-werkgever wordt opgevolgd door een professionele jobcoach van één van onze Werkplekarchitecten. Zo kan er binnen een korte tijd een afspraak worden vastgelegd en moet u niet te lang wakker liggen van lege vacatures.  

Vacature screening

Inclusieve vacaturescreening is cruciaal omdat het bijdraagt aan een divers personeelsbestand en diverse voordelen oplevert. Het bevordert verschillende perspectieven, verbetert bedrijfsprestaties, verhoogt klantgerichtheid, versterkt werknemerstevredenheid, voorkomt vooroordelen, voldoet aan maatschappelijke verwachtingen en trekt talent aan en behoudt het. Kortom, het is zowel ethisch als strategisch verstandig om diversiteit en inclusie binnen je bedrijf te omarmen.

Ontdek welke Werkplekarchitect jou hierbij in jouw buurt kan ondersteunen: