Nieuws
Een sterke en gedreven ploeg stond steeds klaar voor heel veel (kwetsbare) burgers met werkvragen. Het was een top-organisatie!
Door de invoering van Individueel Maatwerk verdwijnen vanaf 1 juli 2023 de lokale diensteneconomie en de maatwerkafdelingen geleidelijk. LDE-organisaties en organisaties met een maatwerkafdeling krijgen dan de mogelijkheid om hun werking verder te zetten in het kader van collectief maatwerk of individueel maatwerk. Vanuit onze leden kwamen hierover heel wat vragen. Om te helpen de juiste keuze te maken en de overgang vlotter te laten verlopen lijsten we hieronder graag alles op.
Werken wordt vaak beschouwd als dé manier om armoede tegen te gaan. De armoedecijfers maken echter snel duidelijk dat dat niet altijd het geval is. In 2020 leefden 4,2%1 van de werkende mensen in armoede. Daarenboven is er nog een groter aantal mensen dat werkt en maar net het hoofd boven water weet te houden. Werk is met andere woorden een belangrijke schakel in de weg uit de armoede, maar er is meer nodig. Naast de toegang tot duurzame jobs is een integrale benadering noodzakelijk die ook het welzijnsaspect in rekening neemt, zowel bij de toeleiding naar werk als op de werkvloer.
Interne mentoren/peters/meters/buddy's zijn de sleutelfiguren in een onderneming. Vaak zijn ze het aanspreekpunt voor nieuwe medewerkers of stagiairs.
Omdat we merken dat mentoren deze taak vaak bovenop hun gewone takenpakket moeten uitoefenen en er niet altijd ruimte is voor opleidingen of bijscholingen, organiseren we samen met verschillende Werkplekarchitecten de Mentorcafés. In deze laagdrempelige sessies van ongeveer 2 uur kunnen mentoren met elkaar in gesprek gaan, ervaringen uitwisselen en vragen stellen. Want elke sessie wordt begeleid door een professionele jobcoach van een Werkplekarchitect die mee antwoorden kan bieden op de vragen waarmee de mentoren zitten.
Heb je interesse om deel te nemen aan een volgend Mentorcafé? Dan kan je je gratis inschrijven via deze link