Doorgaan naar content
Aanmelden

De Werkplekarchitecten

Werkplek…. wat??? De Werkplekarchitecten zijn zelfstandige, niet-winstgedreven organisaties die actief zijn op het vlak van op vlak van opleiding, job-en taalcoaching en werkplekleren. Ze zijn er voor zowel werkzoekenden, werkenden als werkgevers en zijn voor elk van hen een partner op en naar de inclusieve werkvloer. Velen onder hen doen dat al meer dan 25 jaar.

Sinds enkele jaren zijn ze samen gekend onder de koepelnaam ‘Werkplekarchitecten’, ook wel afgekort als ‘WPA’. De Werkplekarchitecten zijn te vinden over heel Vlaanderen en Brussel. Hieronder vind je een handige zoekfunctie die je snel naar een Werkplekarchitect dicht in de buurt leidt.

Samenwerken voor een inclusieve arbeidsmarkt

De Werkplekarchitecten bezitten over een grote knowhow en expertise over mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt en over hoe ze die afstanden zo veel mogelijk kunnen verkleinen. Denk concreet aan groepen zoals kortgeschoolden, jongeren, mensen in armoede of met een beperking, 50-plussers, langdurig werklozen en mensen met een migratieachtergrond. De Werkplekarchitecten beschikken op basis van hun rijke ervaring over een uitgebreid scala aan beproefde instrumenten om deze groepen naar een job op maat te begeleiden.

Antwoord op jouw inclusievragen

Onze leden kunnen dus antwoorden bieden op al jouw vragen en uitdagingen als werkgever in deze krappe arbeidsmarkt: van het inclusief aanwerven en het inwerken van nieuwe talenten; naar de competentieversterking van (nieuwe) werknemers via werkplekleren en jobcoaching: het wegwerken van taalachterstand bij (nieuwe) werknemers (taalcoaching); uitgevallen medewerkers terug naar het werk begeleiden (werkhervatting); het bevorderen van werkbaarheid op de werkvloer; tot het begeleiden van ontslagen medewerkers naar een nieuwe job.

Ontdek hier hun aanbod:

Onze leden

Arbeidskansen

Compaan

VZW De Sluis

emino

ENAIP

Posthof vzw

BLM Genk

Alternatief vzw

JES

I-Diverso

Stebo

IN-Z ondernemen

vzw Keerpunt - ACLVB

Mentor vzw

Synkroon

Argos vzw

Enaip

BlinkOut

Steunpunt Tewerkstelling vzw

KOPA vzw

Werkperspectief vzw (De Groene Kans)

Arktos

Groep Intro

Web vzw

Weerwerk

Refu Interim

Narrant vzw

Jobroad