Doorgaan naar content
Aanmelden

Loopbaanbegeleiding

  • Ben je op zoek naar meer voldoening in je werk?

  • Overweeg je een nieuwe stap in carrière of een volledig switch?

  • Heb je vragen over je loopbaan?

Misschien is loopbaanbegeleiding dan wel iets voor jou.

Loopbaanbegeleiding is bedoeld voor mensen die vragen hebben over hun huidige job, hun carrière of hun professionele ontwikkeling. Tijdens loopbaanbegeleiding werkt een professionele loopbaanbegeleider samen met de cliënt om inzicht te krijgen in zijn of haar competenties, interesses, waarden en doelen.

Het proces omvat vaak gesprekken, tests en oefeningen die gericht zijn op het identificeren van sterke punten, het begrijpen van loopbaanvoorkeuren en het verkennen van mogelijke loopbaanpaden. Het doel is om de cliënt te helpen weloverwogen beslissingen te nemen over zijn of haar loopbaan en stappen te zetten naar een meer bevredigende en passende professionele toekomst.

Loopbaancheques

Wanneer je ervoor kiest om loopbaanbegeleiding te ontvangen van een erkend loopbaancentrum, is het mogelijk om te betalen met loopbaancheques. Een loopbaancheque heeft een kostprijs van 40 euro. De eerste cheque biedt 4 uur begeleiding, terwijl de tweede goed is voor 3 uur. Als je momenteel een job hebt, kun je elke 6 jaar 7 uur loopbaanbegeleiding genieten door gebruik te maken van loopbaancheques.

Meer informatie over de loopbaancheques gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid vind je op de site van VDAB.

Ontdek welke Werkplekarchitecten loopbaanbegeleiding aanbieden: