Doorgaan naar content
Aanmelden

Inclusief HR-beleid

Met hun jarenlange expertise begeleiden de Werkplekarchitecten je graag bij de uitwerking van een inclusief HR-beleid binnen je onderneming. Van een onthaalbeleid uitschrijven voor nieuwe medewerkers tot het vormgeven van een retentiebeleid. Diversiteit en inclusief omarmen binnen je onderneming kan uiteindelijk leiden tot verbeterde prestaties, innovatie en werknemerstevredenheid.

Ontdek hieronder hoe je de diversiteit aan talenten in je organisatie ten volle kunt benutten.

Een inclusief HR-beleid is essentieel om een diverse en inclusieve werkomgeving te creëren, waarin alle medewerkers zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen. Het kan helpen bij het aantrekken en behouden van getalenteerde medewerkers, het verbeteren van de bedrijfsreputatie en het stimuleren van innovatie en prestaties binnen de organisatie.

Onthaalbeleid

De start van een nieuwe medewerker in je organisatie is altijd wel spannend, voor zowel de nieuwkomer als de werkgever en collega’s. Om misverstanden en teleurstellingen te voorkomen, is een goed onthaal daarom essentieel.
lees meer

Mentorondersteuning

Een mentor speelt een cruciale rol door een warm welkom te bieden aan een nieuwe collega, als eerste aanspreekpunt te fungeren, en actief te assisteren om de nieuwkomer snel op weg te helpen.
lees meer

Inclusief leiderschap

Inclusieve leidinggevenden streven naar het creëren van een werkomgeving waarin alle medewerkers zich gewaardeerd, gerespecteerd en betrokken voelen, ongeacht hun achtergrond
lees meer

Retentie van medewerkers

Het behouden van medewerkers is cruciaal voor het succes van een bedrijf, en het opzetten van een effectief retentiebeleid is een belangrijk onderdeel van het behoud van talent. Het is een doorlopend proces dat begint met het aantrekken van de juiste mensen en hen vervolgens te koesteren en te ontwikkelen binnen je organisatie.
lees meer

Inclusie & diversiteit

Inclusie en diversiteitsbeleid in een onderneming is essentieel omdat het diverse achtergronden en perspectieven van medewerkers omarmt.
lees meer

Talentoscoop: waar ligt u wakker van?

Talentoscoop biedt werkgevers uitgebreide ondersteuning en ontzorging op het gebied van HR-beleid, met speciale aandacht voor diversiteit en inclusief ondernemen. Via vraag- en luistergesprekken worden de behoeften van de onderneming in kaart gebracht, waarna er een doelgericht actieplan wordt opgesteld.
lees meer

Heb je een algemene of specifieke vraag over inclusief HR-beleid? Contacteer onze beleidsmedewerker!

Neem contact op met Marlisse: