Nieuws

16 juni 2017

Je hebt vast al gehoord van slow cooking. Deze week hoorde ik voor het eerst ook over slow journalism. Het element tijd en diepgang komen er telkens in terug.

Hoe contrasterend is het met datgene waarmee we bezig zijn qua inschakeling op de arbeidsmarkt: via een zo kort mogelijke weg direct naar werk. Verdedigbaar, zeker, maar reflecteren over hoe het ook anders zou kunnen blijft zeker zinvol anno 2017.

08 juni 2017

Sterpunt Inclusief Ondernemen organiseerde een werkgroep met de Werkplekarchitecten die actief zijn binnen activeringszorg (TAZbis). Als empowermentpartners hebben zij bij uitstek zicht op het huidige kader, de knelpunten en noden inzake activeringszorg, onder meer wat de Beleidsnota activeringsbegeleiding en activeringsstage toeleiding, financiering en begeleiding betreft.

07 juni 2017

Het programma voor de Algemene vergadering - ledendag op 23 juni is bekend en de inschrijvingen zijn geopend! Bekijk het programma hier onder 'Downloads' en schrijf in via deze link.

01 juni 2017

In Vlaanderen geraakten we geleidelijk vertrouwd met het begrip 'red monkeys'. Maar nog niet gehoord van de paarse krokodillen? Dan toch al van de dag tegen de bureaucratie op 3 juli....

Jef Staes lanceerde enkele jaren terug de red monkeys als metafoor voor de vernieuwers in onze maatschappij. De meesten onder ons zullen inmiddels al wel vertrouwd zijn met zijn gedachtengoed.

24 mei 2017

Op 23 juni verwachten we onze leden massaal op de Algemene vergadering - ledendag. Vandaag zijn de beleidsontwikkelaars hun best aan het doen om de nodige procedures afgewerkt te krijgen voor de (voorlopig) definitieve hervorming van het tijdelijk werkervaringskader.
Via tal van werkgroepen zat Sterpunt Inclusief Ondernemen niet stil. We vertellen jullie graag de voortgang in dossiers van activeringszorg, jobcoaching, werkplekleren. Tegelijk kaarten we een aantal themata aan die jullie best wel interesseren: impact realiseren, vormingskansen, kwaliteitsvooruitzichten,...

Pagina's