Nieuws

07 november 2017

Enkele weken terug kwam in een leerrijke babbel met Eric Aegden van Open Atelier Noord-Limburg -zonder het woord te laten vallen- opnieuw het concept van het leerwerkbedrijf bij mij voor de geest. Want  ja, er zijn nog steeds zeer zinvolle leerwerkbedrijven actief in Vlaanderen, maar ze hebben hoogdringend een aanmoediging nodig, willen ze kunnen overleven om laaggeschoolde werkzoekenden de stap naar werk te helpen zetten.

03 november 2017

De nieuwe editie van het magazine 'De Werkplekarchitect' is uit! Nog geen exemplaar in de bus gekregen? Geef ons dan een seintje op info@dewerkplekarchitecten.be of 09 220 84 31.
Het magazine is ook te raadplegen op onze website.

19 oktober 2017

Eerder dit jaar agendeerde Sterpunt Inclusief Ondernemen het JOP 2018 van VDAB i.k.v. de adviesbevraging bij partners op de agenda’s van de Provinciale Netwerken met onze leden, de Werkplekarchitecten.

Vanuit de besprekingen op die provinciale bijeenkomsten alsook op basis van signalen uit het werkveld, formuleerde Sterpunt Inclusief Ondernemen een aantal adviezen en aandachtpunten i.k.v. dit JOP.

16 oktober 2017

Een gewaarschuwd man is er twee waard. Je hebt nooit een tweede kans om een goede eerste indruk te maken. Deze volkswijsheden, vertaald in diverse sollicitatiecoachingen, brachten me enkele weken geleden bij de vluchtelingenthematiek.

Mijn 68-jarige keukeninstructeur (ik ben nog steeds fier dat ik een 68-jarige enkele maanden geleden aanwierf) kwam me vertellen dat de groep deelnemers (voornamelijk vluchtelingen) met wie hij aan de slag is in de keukenopleiding, zo ànders waren: enthousiast, gedreven, gemotiveerd, met focus op actie.

11 september 2017

Ik kan stilaan het woord 'transitie' niet meer horen. Dit is toch een permanente vanzelfsprekendheid. "Niets is blijvend behalve verandering", wisten de Grieken ons al te vertellen. Die verandering moet dan wel een duidelijke expliciete focus hebben... en daar krijgen we vanuit de overheid dubbele bewegingen die eigenlijk verwarring zaaien. Een vakantieperiode doet dan goed om eens terug te kijken naar resultaten in werkgroepen en overlegfora. Ik vond er eentje bij Stroomopwaarts: Aanbevelingen voor een succesvolle doorstroom. Mijn top 5 van 'to do's'.

Pagina's