De tweede adem vinden met corona

Geleidelijk aan zie je het gebeuren. De shock voorbij, met de doelgroep voor ogen, zie je arbeidsconsulenten moeite doen om hun werkzoekenden te vinden, 'bij' te blijven. Je ziet ook de tools gebruiken die mogelijk zijn, zonder te verdwalen in een princiepsdiscussie voor of tegen online-werking. Want daar gaat het niet om.

Het is van bijzonder belang dat de professionele experts hun toegewijde blik kunnen houden op hun werk. Corona is nog niet voorbij. Maar ze doen schitterend werk. Want ze weten dat er nu geen alternatief is. Ze vinden hun tweede adem, hebben elkaar daarbij nodig. Het valt op dat ze elkaar toch nog eens willen horen, hun zoektocht met werkzoekenden willen kunnen delen met anderen om er, met een suggestie rijker, weer tegenaan te gaan.

Meer dan ooit wordt geleidelijk duidelijk dat dit persoonlijk contact, die vertrouwensrelatie, de (nu figuurlijke) schouderklop,...de werkmiddelen bij uitstek zijn om werkzoekenden te ondersteunen en moed te geven, op weg naar een werkplek. Dat die werkplek nu minder bereikbaar is, behoeft geen betoog. Structureel telewerken zit er voor de meeste werkzoekenden op stage niet in. Mentale en fysieke gezondheid zien we opschuiven in de prioriteitenorde. Gelukkig is daarop ingespeeld door de mogelijkheid van jobcoaching met coronatoets. Want mensen hebben een spiegel nodig, iemand tegen wie ze het eens kwijt kunnen. Hopelijk heeft VDAB er oor naar om ook dit ondersteuningswerk te valoriseren in deze crisissituatie.

Bert Boone

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een menselijke bezoeker bent en om geautomatiseerde spam te voorkomen.

Downloads