Raymond van het Groenewoud

Raymond brengt een nieuwe cd uit. Raymond heeft een nieuw boek. Raymond gaat op tournee. Raymond zit in een documentaire reeks. Raymond op radio en tv. Want Raymond verjaart. Hij werd zeventig op Valentijn. Ook ik ben fan van Raymond. Maar te veel is te veel. Of toch niet. Want hij vertelt in al zijn soberheid rake dingen.

Hij vertelt het nu en wordt gehoord, omdat hij het heeft gemaakt. Want er waren, zo zegt hij zelf, vele jaren waar overleven de bovenhand had. Ervoor zorgen dat je brood op de plank had. Toch blijven doorgaan. Dat doorzettingsvermogen om je ding te blijven doen. En oefenen in jouw ding. Mochten daar maar pilletjes voor bestaan.

Want ik denk dat er velen dromen van wat Raymond deed. Velen die met hun talenten aan de slag willen. Maar om een of andere redenen lukt het nog niet. Te weinig doorzettingsvermogen? Het juiste moment gemist? De kans niet genomen? Te zeer het compromis opgezocht? Een tekort aan investeringen? Wie zal het zeggen?

Er gaat veel talent verloren. En dan wordt dat talent irrelevant. Als talent niet de kans krijgt om te oefenen, om zichzelf te verbeteren, dan gaat het verloren. 'If you don't use it, you'll lose it' kreeg ik gisteren van mijn zoon te horen. En hij heeft gelijk. Oefenen en blijven oefenen is de kunst. Laat ons dus ruimte maken voor werkplekleren op de werkvloer. Want we hebben nog vele Raymonds nodig op onze arbeidsmarkt.

Bert Boone

 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een menselijke bezoeker bent en om geautomatiseerde spam te voorkomen.

Downloads