Home » Nieuws » Na de V (van virus) komt de...

Na de V (van virus) komt de W (van Werk).

We kennen ons alfabet  en we houden van quotes. Blijf in uw kot. Kom uit uw kot, maar niet te zot. 'Na de V komt de W' waart rond in VDAB-middens. En terecht.

We moeten dringend aan de slag. De aangeleerde gedragsregels nog even als nieuwe normaliteit aanhouden, maar vooral ermee aan de slag gaan en opnieuw onze dienstverlening naar de meest kwetsbaren geactiveerd krijgen. Want ook al kon de online dienstverlening de contacten deels onderhouden, toch riskeren we een aantal mensen kwijt te geraken. En hen krijgen we niet terug via een online cursus.

We zullen zeer fysiek met hen opnieuw contact moeten leggen. Hun verhaal van hun onveiligheidsgevoel en verwarring laten vertellen en opnieuw de draad opnemen. Op naar werkervaringskansen en naar werk.

Het zullen niet de slimsten zijn die overleven, maar zij die zich het snelst kunnen aanpassen aan de nieuwe situatie. Toch moeten we Darwins verhaal niet zomaar overnemen. Het wordt aanpassen. Zeker. Maar toch ook slim aanpassen. Wat kunnen we leren uit de coronacrisis? Wat kan anders in onze dienstverlening? Maar ook: wat hebben we gemist? Hoe kunnen we dat kwalitatief nog beter en sterker maken?

Na de V, komt de W. En na de W komt met een tussenpauze de Z. De Z van zomer, zon, zonder zorgen.....

Bert Boone

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een menselijke bezoeker bent en om geautomatiseerde spam te voorkomen.

Downloads