Het jaar van de opleiding met de Dag van de Jobcoach

2021 moet het ‘jaar van de opleiding’ worden, zo lieten de Vlaamse regering en de sociale partners al in januari weten. Dat is voor Sterpunt Inclusief Ondernemen een belangrijke boodschap. En wel om twee redenen. 

Ten eerste: Levenslang leren en compententieversterken, dat is wat Werkplekarchitecten doen. Laat ons zorgen voor werkbaar werk voor iedereen.Om dat te bereiken, is inzetten op het versterken van competenties cruciaal. Is opleiding cruciaal. Van kleinschalig, gespecialiseerd werkplekleren tot het behalen van extra certificaten of diploma’s. Als sector zijn we uniek geplaatst om voor mensen met of zonder afstand tot de arbeidsmarkt een leeromgeving en een opstap naar zinvol en duurzaam werk te zijn. Vanuit een positieve boodschap, want zoals de 20ste eeuwse filosofe Pipi Langkous ons al leerde: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan’. Zeker als wij zorgen voor de bijhorende ondersteuning op de werkplek...

En ook: de kwaliteit en expertise van jobcoaches is cruciaal om te slagen in bovengenoemde doelstelling. Hun continue bijscholing en levenslang leren is ook een must. En daar nemen we als koepel graag een rol in op. Naast een jaarlijks semesterieel aanbod aan opleidingen organiseren we tweejaarlijks de dag van de jobcoach. En dit jaar vindt de tweede editie plaats op 14 oktober 2021, volledig online. Lode Godderis zal de dag inleiden als keynote spreker. Daarna kunnen de coaches deelnemen aan een workshop in de voormiddag en een workshop in de namiddag. Deze workshops worden afgewisseld met netwerkmomenten zodat zij ervaringen kunnen uitwisselen. Een niet te missen dag voor de coaches van de Werkplekarchitecten! Wij kijken er alvast naar uit. 

Meer info over de dag van de jobcoach 2021

Downloads