Een injectie inclusie

Wanneer krijgen we onze injectie? Deze vraag horen we de laatste tijd heel vaak. Want velen verlangen ernaar om erbij te horen.

Maar uit welke mond horen we het? En om welke injectie gaat het?

Ik heb het over een injectie inclusie. Om het doel van de Vlaamse tewerkstellingsgraad van 80% uit het regeerakkoord te behalen. Overheid, steek geen energie in het discussiëren of die 80% al dan niet kan behaald worden. Steek geloof, vertrouwen  en middelen in de actoren die dit met jullie willen helpen waarmaken.

We beseffen dat een hoge werkzaamheidsgraad belangrijk is: de overheid hoeft minder uit te geven aan uitkeringen en heeft meer inkomen dankzij belastingen. Is er een arbeidsmarkthervorming nodig om aan een remonte te denken?

Wij, Sterpunt Inclusief Ondernemen , samen met onze werkplekarchitecten willen ons smijten op een inclusieve bedrijfscultuur, zodat inclusie zich verder kan ontwikkelen. We verwachten van de overheid om dit nog meer te ondersteunen, om hier nog meer awareness rond te creëren. Inclusie is voor het bedrijfsleven een goede zaak, een quote on opportunity, en geen probleem. Jullie mogen op ons rekenen om de kennisdeling te organiseren, om een award uit te delen, om coaches op te leiden, om mentoren aan het werk ze zetten en om maatwerk te leveren.

Zeg ”ja” tegen die injectie inclusie, want iedereen heeft recht op werkplezier.

 

Martine Criel

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een menselijke bezoeker bent en om geautomatiseerde spam te voorkomen.

Downloads