De fysieke afstand i.p.v. de social distancing. That’s the question!

Deze coronatijd leert ons wat ‘social distancing’ zou betekenen. Minstens anderhalve meter afstand houden. Klopt dit wel?

Het virus dwingt ons om de fysieke afstand te vergroten in onze contactleggingen. Maar de sociale afstand? Nog nooit heb ik de nood aan sociale nabijheid zo sterk aangevoeld als vandaag. We spreken onze sociale netwerken aan om contact te houden, niet te vereenzamen, een chat te doen die elkaar ondersteunt,…..

Het wordt dus tijd dat we ons taalgebruik aanpassen. Want eenmaal we afgeschermd met mondmaskers en handschoenen de publieke ruimtes  ontsieren, moeten we van elkaar toch weten dat we elkaar wat graag in de ogen kijken en samen streven naar een contactvriendelijke samenleving.

Ik heb vandaag  te doen met allen, maar niet in het minst met de mensen die dreigen in een sociale isolatie te vallen. Ondanks onze online aanpassingen  en maximale online dienstverlening is voor hen de shock groot. Er is nog een weg af te leggen inzake bereikbaarheid en toegankelijkheid van de technologie voor elke burger, zonder dat die meteen inhakt op de financiële impact.

Corona moet het ons duurzaam gaan leren. De technologie vervangt onze sociale nood aan elkaar niet. Vanuit ons kot moeten we elkaar zo goed mogelijk vast houden.

Bert Boone

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een menselijke bezoeker bent en om geautomatiseerde spam te voorkomen.

Downloads