Creatief met corona

We zijn de shock voorbij. De voorbije weken was het alle hens aan dek (en nog). Maar we slagen er steeds meer in om ons te organiseren. We krijgen de diverse domeinen rondom gemanaged: de dienstverlening naar de klanten is opnieuw haar aangepaste, voorlopige manier van werken aan het vinden; de eigen huishouding naar medewerkers met vernieuwde werkafspraken geraken uitgerold. Dit nu even verankeren en we kunnen ietsje meer toekomstgericht denken. Want daar is het tijd voor.

1. Ik weet het: de financiële repercussies en gevolgen voor elk van onze organisaties weegt. Zolang een overheid daar geen helderheid over geeft, blijft dat onvoorspelbaar en vreet het ook aan de energie die vandaag zo nodig is. Het doet ook twijfelen om gepaste maatregelen te nemen. Maar vandaag kunnen we maar hopen dat de overheid ook waarmaakt wat ze ons voor ogen houdt. Met evenveel woorden zegt ze: je mag faire oplossingen van ons verwachten, waarbij het gezond verstand primeert. Vanuit Sterpunt Inclusief Ondernemen bieden we ons als overlegpartner aan om mee te denken en om oplossingen te vinden.

2. Het is tijd om door te denken. Vandaag las ik dat corona wel eens een blijvertje kan zijn, net zoals influenza. Dat appelleert meteen naar: niet louter vasthouden aan vroeger, maar ons aanpassen aan de nieuwe situatie. Zoeken hoe we dit nieuw gegeven kunnen inpassen in onze dienstverlening. Want we willen niet elke keer worden ondergedompeld in een crisissfeer. Enkele weken geleden hoorde ik voor het eerst over een 'business continuity plan'. Vandaag lijkt het me logisch dat elke organisatie dit gaat opmaken, net zoals een kwaliteitsdraaiboek en een veiligheidsplan.

3. Oproep: stelt dat corona een blijvertje wordt, welke ideeen heb jij om onze face-to-face werking dan te versterken en te onderhouden? Waar lagen nu de zwaktes en kunnen we -met de kennis van onze kwetsbare doelgroepen- hierop anticiperen? We hebben ideeen nodig. Een task force die dit aanpakt. En waarom zouden wij allemaal die task force niet kunnen zijn? Dus: heb je een idee, een leuke ervaring die succes had,.... heb je de remedie voor de toekomst? Laat het ons weten. Met het Sterpunt team verzamelen we de voorstellen en laten we horen hoe we ze in de praktijk krijgen omgezet. Info@dewerkplekarchitecten.be

Bert Boone

 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een menselijke bezoeker bent en om geautomatiseerde spam te voorkomen.

Downloads