Corona reset

De corona-crisis zet de hele wereld op zijn kop. Vanzelfsprekendheden zijn plots niet meer vanzelfsprekend. Is het louter een kwestie van de reset-knop in te drukken? Of is er meer aan de hand?

De voorbije twee weken zetten mij alvast aan het reflecteren, tussen de acties door:

  1. Doenken. Meer dan ooit is dit werkwoord aan de orde. Denken én doen. Ernaar handelen. In onvoorspelbare tijden houden mensen ervan dat er gehandeld wordt. Niet bij de pakken blijven zitten. Onderbouwd weliswaar. Maar liever samen iets proberen dan samen niets doen.
  2. Contact houden. Meer dan ooit hebben mensen het nodig elkaar te horen. Even te kunnen spiegelen over hun werk. Elkaar moed inspreken. Om erna opnieuw ervoor te gaan.
  3. Face-to-face aanpak. Waarheen? Dit blijft vandaag voor mij de grootste vraag waarmee ik blijf worstelen.  Precies de doelgroepen met wie we aan de slag zijn, hebben nood aan bovenstaande  items. Dat deden we tot vandaag nog het gemakkelijkst door hen te zien, hen aan te klampen, hen in de ogen te kijken,….Telefoneren, skypen,… waren goed ter ondersteuning, maar het echte werk gebeurde “lijf aan lijf”. Hoe we dit gaan klaren weet ik nog niet. Alvast meer en sneller investeren in de technologie die ons kan ondersteunen. Maar deze mensen en nog vele anderen activeren en hen oog in oog met hun werkplek kunnen matchen? Het is face-to-face dat hét gebeurt of niet. Wordt vervolgd.

Bert Boone

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een menselijke bezoeker bent en om geautomatiseerde spam te voorkomen.

Downloads