“Vacatures bij VDAB op hoogste niveau in vijf jaar”  

In maart 2021 werden 29.368 vacatures rechtstreeks aan VDAB gemeld. Dat is 27,5 procent meer dan in februari en maar liefst 69,2 procent meer dan in maart 2020. Energie, water en afvalverwerking blijkt de sterkste groeier en ook de metaalsector en de gezondheidszorg scoren positief. Dat grote verschil is er niet alleen omdat er de voorbije maand veel vacatures gemeld zijn, maar ook omdat maart 2020 de eerste maand van de coronacrisis inluidde en een erg laag aantal gemelde vacatures kende.  

En wat betreft het aantal werkzoekenden: deze zijn in maart 2021 gezakt naar het laagste peil sinds het begin van de coronacrisis, meldt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V). Er zijn nu 183.207 mensen op zoek naar een job. Dat is een daling met 1,6 % ten opzichte van maart 2020 en een daling met 3,2% tegenover februari 2021.  

Ook de werkzoekendengraad is afgenomen. Dat is de verhouding tussen het aantal niet-werkende werkzoekenden tussen 18 en 65 jaar en de beroepsbevolking tussen 18 en 65 jaar. In maart 2021 bedroeg die 5,90%, het laagste percentage sinds de start van de coronacrisis.  

Meer diversiteit en inclusie op de werkvloer is niet het 'goede' om te doen, het is het 'slimme' om te doen. Want meer diversiteit betekent meer verschillende perspectieven op je werkvloer. Het betekent een vertegenwoordiging van meer verschillende soorten klanten in je personeelsbestand en het leidt tot meer innovatie en betere prestaties.   

En bij dit laatste vraagt de dienstverlening naar kwetsbare mensen op de arbeidsmarkt voldoende en brede ondersteuning, intensieve trajecten en gespecialiseerde opleidingen door sterk lokaal verankerde en gespecialiseerde partners om de arbeidsinschakeling van de meest kwetsbare werkzoekenden mee te ondersteunen. En hierop kan je rekenen bij de werkplekarchitecten. 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een menselijke bezoeker bent en om geautomatiseerde spam te voorkomen.

Downloads