Home » nieuws » Tweedaagse Nunspeet, Nederland: op bezoek bij Inclusief Groep nv »

Tweedaagse Nunspeet, Nederland: op bezoek bij Inclusief Groep nv

Op 20 en 21 maart trok een grote delegatie van de raad van bestuur van Sterpunt naar Nederland, op zoek naar hun inclusief werken en ondernemen. Uiteraard zijn vergelijkingen moeilijk te maken, want het beleidskader ziet er in Nederland totaal anders uit. Toch enkele markante vaststellingen:

- Inclusief Groep nv heeft als aandeelhouders zeven gemeenten uit de regio; eventuele winsten die worden gemaakt door het bedrijf horen toe aan de aandeelhouders, die het opnieuw herinvesteren in dit beleidsdomein van inschakeling van kwetsbare mensen op de arbeidsmarkt.
- Zeven jaar ervaring in doorstroombeleid leert dat er een diversiteit aan klantenrelaties is gegroeid van pure werkopdrachten, gemeenschappelijke werkopdrachten met reguliere bedrijven, enclavewerking, tot individuele plaatsingen en terbeschikkingstellingen en detacheringen.
- Ook in Nederland is er een geleidelijke downsizing van subsidiemiddelen die het bedrijfsmanagement doet zoeken naar andere businessmodellen.
- De schaalgrootte van Inclusief Groep lijkt mee een factor te zijn om dergelijk aanbod klantgericht te kunnen blijven waarmaken.

Hopelijk zijn er hier en daar enkele tips blijven hangen. Sterpunt Inclusief Ondernemen leerde alvast dat het goed zit om inclusief werken en ondernemen in Vlaanderen verder te blijven vastpakken.

 

 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een menselijke bezoeker bent en om geautomatiseerde spam te voorkomen.
5 + 1 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.