Personaliseren van werk. Mythes en feiten.

In oktober 2017 publiceerde Frank Vander Sijpe met enkele co-auteurs dit recente boek. Artveldehogeschool gaf in januari 2018 een masterclass HR, waarop de auteurs aan de slag gingen met geïnteresseerde aanwezigen.

De auteurs slagen erin om op een bevattelijke wijze de arbeidsmarkt van vandaag te duiden. Vanuit enkele maatschappelijke trends op de arbeidsmarkt en de vuistregel dat we langer zullen werken in de toekomst, draait het boek rond mogelijke oplossingen voor zowel werkgevers als voor  de werkenden. "In welke mate zijn werkgevers bereid om een werkomgeving te ontwerpen waarin mensen duurzaam willen en kunnen blijven werken? In welke mate ervaren mensen vertrouwen, zinvolheid, ruimte om te groeien en om initiatieven te nemen?"

De oplossingen die worden aangereikt zijn niet te nemen of te laten. Want regelmatig komt de stelregel terug: jij bent degene die je aanpak bepaalt met wat kan lukken en wat niet. Alles wordt 'Individuele HR op maat'. Dit neemt niet weg dat de juiste instrumenten onder de loep worden genomen. Ze zijn een reflectiekans om inderdaad zelf te kiezen en ernaar te handelen met goesting.

De lezer krijgt een inkijk in gepersonaliseerd selecteren, i-deals, jobcrafting, tijds- en plaatsonafhankelijk werken, de onzin van een jaarlijkse evaluaties, ... gestoffeerd met enkele praktijkillustraties. Het boek is echt de moeite om eens door te nemen. Zowel voor arbeidsconsulenten als voor HR-verantwoordelijken interessant.

"Willen wij naar een meer inclusieve arbeidsmarkt evolueren waarin meer mensen aan bod kunnen komen en ook langer aan de slag willen blijven, dan zullen wij als maatschappij bereid moeten zijn hiervoor op de werkvloer de omstandigheden te creëren."

Bert Boone
29 januari 2018

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een menselijke bezoeker bent en om geautomatiseerde spam te voorkomen.
14 + 1 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.

Downloads