Organisatienetwerken. De organisatievorm met toekomst.

Het boek is er. We kregen al enkele jaren interessante artikels en voordrachten voorgeschoteld. Maar Patrick Kenis en Bart Cambré hebben het afgewerkt in een boek dat de moeite waard is om te lezen voor elkeen die met organisatiewerking en haar toekomst bezig is.

Hoe complex de thematiek ook, de auteurs wekken vertrouwen in wat ze met ons delen. Wat ze vertellen is onderbouwd en overtuigt met de praktijkillustraties die worden gepresenteerd. Het boek is toegankelijk. Een belangrijke eigenschap, wanneer de lezer wordt geconfronteerd met een toekomstvorm die complex is, maar noodzakelijk om complexe problemen aan te kunnen.

De vragen klinken nieuw. Staan we vandaag al stil bij het netwerk dat een medewerker in een organisatie kan binnenbrengen? De auteurs herwaarderen dit sociaal kapitaal of relatiekapitaal als middelen die een sociale actor kan mobiliseren dankzij zijn positie in zijn netwerken. De rol van dit sociaal kapitaal kan moeilijk overschat worden bij het creëren van waarde voor individuen en organisaties. Het is een van de belangrijkste troeven van modern ondernemerschap. Steeds vaker wordt dit sociaal kapitaal een integraal deel van een businessmodel, waarvoor het begrip ecosysteem-ontwikkeling gebruikt wordt.

"Organisatienetwerken verbinden en delen informatie, middelen en competenties van soevereine en unieke organisaties om samen een outcome te realiseren die de organisaties afzonderlijk niet tot stand hadden kunnen brengen." Haar sleutelwoorden in de literatuur? Relaties, verbondenheid, samenwerking, vertrouwen en collectieve actie.

 

Wil jij meer weten over N=1 en R= G ? VUCA? NAO ? T-shaped management? Dit wordt jouw vakantielectuur. Het boek is te verkrijgen via: Pelckmans Pro. Organisatienetwerken. De organisatievorm van de toekomst D/2019/13955/15. Isbn978 94 6377 164 3. 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een menselijke bezoeker bent en om geautomatiseerde spam te voorkomen.

Downloads