Match makers

Tewerkstellingsmaatregelen. Arbeidsmarktkrapte. Mismatch in Vlaanderen. Complexiteit van regelgevingen. War for talent. Kan werken nog leuk zijn? We kunnen in ieder geval de weg ernaartoe veel leuker maken voor de bedrijfsleiders en hun HR-diensten.

De zoektocht naar gepaste maatregelen en gepaste kandidaten is vandaag niet meer vanzelfsprekend. De klassieke kanalen op zich volstaan niet langer. Er is niet enkel een nood aan maatwerk naar de werkzoekenden of inactieven toe. Er is ook maatwerk naar elk bedrijf nodig.

In plaats van de draad halfweg kwijt te geraken en te verzeilen in one shot acties, zijn weldoordachte bedrijfsplannen nodig. Geen lang analytisch onderzoekswerk, maar concrete, down-to-earth actieplannen op basis van enkele vraag- en luistergesprekken die duidelijk maken wat de meest prangende behoeften zijn in het bedrijf, de social profit organisatie of de overheidsdienst voor het eerstvolgende anderhalf jaar.

Al deze ondernemers wensen immers een voorspelbaarheid in de ondersteuningsmogelijkheden. Een zekerheid in beschikbaarheid van expertise om de ondersteuning op de werkplek kwalitatief waar te maken. Want het besef is er: de geschikte mensen op de juiste plek vinden en houden is geen vanzelfsprekendheid meer. Resultaatsverbintenissen kunnen door geen enkele dienstverlener nog worden verzekerd. Inspanningen des te meer. En daar gaan Werkplekarchitecten voor.

De Werkplekarchitecten experimenteren momenteel in diverse projecten met spoc's. Single Points Of Contact voor de onderneming. Match-makers die als aanspreekpunt voor het bedrijf de gevraagde acties uitzetten en zo nodig diverse dienstverlenende organisaties in hun service afstemmen op niveau van de werkplek. Een verhaal met toekomst, want het beantwoordt aan een dringende vraag naar ontlasting of ontzorging van welwillende werkgevers die hun bereidheid niet willen zien wegzinken in technisch-administratieve complexiteiten.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een menselijke bezoeker bent en om geautomatiseerde spam te voorkomen.

Downloads