De leerplekarchitecten

Leerplekarchitecten. Leren als het nieuwe rekruteren. Meer mensen leergoesting doen krijgen. Marion Vrijens, kabinetschef van Minister Crevits, wist met enkele rake bewoordingen op de Algemene Vergadering van Sterpunt Inclusief Ondernemen op 30 januari 2020 de juiste toon van het Vlaamse beleid te illustreren.

Vanuit het werkveld voelen we de veelzeggende nuanceverschillen. Natuurlijk blijven we resultaatgericht werken en zijn resultaten halen van bijzonder belang. Maar willen we tewerkstelling duurzaam maken, dan zullen permanente inspanningen nodig zijn op de werkplek om mensen ook arbeidsfahig te houden. Vlaanderen scoort hierin op Europees niveau slecht. Zonder meer. Opleiding zal dus noodzakelijk zijn voor eenieder die op die snel evoluerende arbeidsmarkt van betekenis wil blijven. Die leergoesting zullen we ons met zijn allen moeten eigen maken. Op elk moment in onze langere loopbaan. Vandaar dat dit levenslang leren perfect kan gekoppeld blijven aan een regelmatige loopbaanbegeleiding die elk van ons even helpt om te reflecteren. Waar sta ik? Waar wil ik mee verder? Wat dringt zich aan bijscholing op?

Dit permanent leren kan al zijn start vinden door van vooraf aan van de werkplek een leerplek te maken. De geesten zijn de vorige jaren gerijpt. Ook buiten de school, in het bedrijf, wordt er geleerd. Kennis vergaren, en delen, is geen louter schoolse aangelegenheid, maar is ook de verantwoordelijkheid van de tewerkstellende bedrijven en organisaties. Het duaal leren is daarvan een aanzet. Maar, los van het diplomafetisjisme, kan de werkplek uitgroeien tot een leer- en werkplekplatform dat meteen ook uitgroeit tot een rekruteringsplatform. Want ook de ondernemersgeesten zijn gerijpt. Zij hebben medewerkers nodig die willen werken en willen leren. Zo een 80% van de jobs bij aanvang van een loopbaan zijn er niet meer op het einde ervan. Eenieder is zelf verantwoordelijk om zich professioneel te blijven ontwikkelen.

Vrijens is zich ervan bewust dat dit veel vraagt van VDAB, als activerings-, loopbaan-, data-, connector- en werkplek regisseur. Met vooral veel nood aan partners om samen, in vertrouwen, alle uitdagingen op een Vlaamse arbeidsmarkt met krapte en met een mismatch aan competenties het hoofd te bieden. Voorlopig houden de Werkplekarchitecten hun naam, die bijna vijf jaar geleden werd gelanceerd, overeind. Maar dat de werkplek ook een leerplek wordt staat buiten kijf. Dat Werkplekarchitecten daarin een zinvolle bijdrage kunnen leveren is vanzelfsprekend. En wie weet, worden het later dan toch Leerplekarchitecten.

Bert Boone

 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een menselijke bezoeker bent en om geautomatiseerde spam te voorkomen.

Downloads