De kop is eraf: naar een Award voor inclusief ondernemen

award inclusief ondernemen

Op 7 mei konden de Werkplekarchitecten bijna 1.500 ondernemingen belonen met een ‘Referentiebewijs Inclusieve Ondernemer’. Het event in Mechelen liet vooral enthousiaste ondernemers zien die echt wel het werkplekleren in de vingers krijgen. Hun getuigenissen spraken boekdelen: het gaat om proberen, kansen geven voor stages en vanuit een elkaar kennen, ook kansen geven aan tewerkstelling als er een geloof is in het succes ervan.

Eerder had Luc Cortebeeck, voorzitter van de Internationale Arbeidsorganisatie, al het verband gelegd tussen deze ogenschijnlijk kleine engagementen en het 'wereldverhaal’ van de duurzaamheidsdoelstellingen 2030, die de Verenigde Naties vooropstellen.

De Werkplekarchitecten lichtten vier van deze doelstellingen eruit en illustreerden dat ondernemingen in Vlaanderen en Brussel met hun werkplekleerkansen concreet bijdragen tot het verminderen van armoede en ongelijkheid, meewerken aan de economische groei via tewerkstelling en aan het levenslang leren via de diverse werkplekleerformules.

Sterpunt Inclusief Ondernemen geeft deze ondernemingen nu de kans om mee te dingen naar de ‘Award Inclusieve Onderneming 2018’. Zij verdienen aanmoediging en kunnen hopelijk hun collega’s ervan overtuigen om ook hun bedrijfsdeuren open te zetten voor mensen die willen aan de slag kunnen.

Meer info over de Award is te lezen op de website Inclusief Ondernemen.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een menselijke bezoeker bent en om geautomatiseerde spam te voorkomen.

Downloads