Allinclusive@work

Deze slogan past helemaal in ons streven naar inclusief ondernemen. AllInclusive@work is ook een ESF-project, waarin enkele Werkplekarchitecten hun tanden hebben gezet. En dat is maar goed ook. Een recente rondetafelronde met de partners en enkele bedrijven gaf meteen enkele highlights die het verschil maken tussen winst en verlies.

De analyses zijn gemaakt. Het huidig arbeidspotentieel volstaat niet om aan de vragen van bedrijven te voldoen. Er is een mismatch tussen de vraag van hen en het aanbod op de arbeidsmarkt. Zo gezegd klinkt dat ook proper en netjes. Het is evenwel pijnlijker wanneer je deze boodschap moet vertalen op individueel niveau. 'Beste werkzoekende, er is vandaag geen vraag naar jou. De jobs zijn voor jou te hoog gegrepen.' 'Beste werkgever, je zoekt naar een witte merel. Je verwacht te veel. Je vraag kan niet worden ingelost.

De woorden en technieken om er wat aan te doen zijn al gevonden. Jobcarving, jobcrafting, jobdesign. We gaan huidige jobs hersamenstellen. Enkele functierollen eruit. Andere erbij. Tot we opnieuw een match vinden op een werkplek of -afdeling. We gaan opnieuw zoeken of verschillende taken die nu erbij worden genomen, toch niet beter door een lager gekwalificeerd iemand worden opgepakt en samen een zinvolle bijdrage zijn. Het klinkt logisch. Het vraagt veel betrokkenheid van een heel team.

De uitwerking van jobdesigning vraagt een investering. Het vereist om eventjes dat kortetermijndenken opzij te zetten en tijd te nemen om -met betrokkenheid van de medewerkers- lusten en lasten op een gedragen manier te herverdelen en haalbaar te maken. Want eenieder  heeft een win-gevoel nodig. De projectonderzoekers ontdekken momenteel al snel dat er enkele maanden overheen gaan om tot degelijke en ook duurzamere oplossingen te komen.

De vraag blijft of bij de werkgevers het water al echt aan de lippen staat. Is de nood naar invulling van vacatures al dusdanig hoog dat ze het ervoor over hebben om tijd en energie te stekken in dergelijke hertekening van jobs? Zolang werkgevers ervan overtuigd zijn dat het wel overwaait, dat zij wel nog de juiste medewerker vinden, roepen we in de woestijn. Maar ondertussen kan de techniek alsmaar worden bijgesteld. Voortdoen dus I-Diverso, WEB, Groep INTRO, Compaan, Voka en Kairos.

Bert Boone 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een menselijke bezoeker bent en om geautomatiseerde spam te voorkomen.

Downloads